Продуцентска компания Уорнър брос съобщи, че през 2021-а ще пусне всичките

...
Продуцентска компания Уорнър брос съобщи, че през 2021-а ще пусне всичките
Коментари Харесай

Краят на киното? Уорнър с блокбъстъри онлайн

Продуцентска компания " Уорнър брос " заяви, че през 2021-а ще пусне всичките си нови филми по едно и също време по кината и онлайн. Някои от най-очакваните блокбъстъри следващата година - " Матрицата 4 ", римейкът на " Дюн ", " In The Heights ", ще бъдат разполагаем на стрийминг платформата HBO MAX. Решението е невиждано, така като въпреки пандемията до момента студиата избягваха да пускат своите заглавия онлайн. Заради наложените карантинни ограничения по целия свят доста киносалони и вериги бяха принудени да затворят порти, което на процедура унищожи целия кино сезон.

Докато до предходната година множеството огромни продуцентски компании твърдо отказваха да вземат участие в стрийминг платформи, пандемията изцяло промени метода на изразходване на кино. Съвсем неизненадващо множеството консуматори се обърнаха към стрийминг услугите. От Нетфликс регистрират рекордна гледаемост и облага през 2020-а. Решението на " Уорнър брос "  да включи и стрийминга в арсенала си може да се окаже основно за това по какъв начин се употребява кино на най-големия пазар в света – Съединени американски щати.

Промяната евентуално ще ограничи посещаемостта на киносалоните, даже и откакто към този момент е безвредно те да бъдат посещавани свободно от публиката. До момента няколко компании взеха решение да пуснат свои нови заглавия на стрийминг платформи, само че за първи път това се случва в подобен мащаб и с сходни касови продукции.

Все още не е ясно по какъв начин тази смяна би повлияла на идните кино награди. За Оскарите затворените киносалони през тази година ще се окажат огромен проблем. Според разпоредбите на Американската киноакадемия номинираните ленти би трябвало да са изкарали известно време на огромен екран. През последните години неведнъж са ставали кавги, че филми на стрийминг платформи не са допускани до номинациите и премиите, само че за тази година множеството комитети на процедура няма да имат избор.

Промяната ще коства извънредно доста на пазара в парично отношение. Минути след новината на " Уорнър брос "  акциите на AMC Entertainment – най-големият кино оператор в света, паднаха с 16%, съобщи Би Ти Ви. Неговият пряк противник " Синемарк ", записва спад с към 22%. За потребителите смяната ще донесе по-малко разноски. Таксата за НВО МАХ в Съединени американски щати е едвам 15 $ месечно, до момента в който междинната цена на кинобилети доближава до 18,32 $, сочат данни от Националната асоциация на Кинотеатрите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР